🌐 LANGUAGE:

Relax and Let Go

Yin Yoga Retreat και πεζοπορία κάτω από τα μαγευτικά Λευκά Όρη της Κρήτης

Άγιος Ιωάννης, Σφακιά – Κρήτη

27 Ιουλίου – 2 Αυγούστου

7 μέρες – 6 νύχτες

Στην καρδιά του καλοκαιριού δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας για ένα αξέχαστο Υin Yoga & Hiking Retreat, με θέα το αξεπέραστο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους. Εκεί που τελειώνει ο δρόμος…το μοναδικό μικρό χωριό του Αγίου Ιωάννη αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας.

Μέσα σε ένα αυθεντικό τοπίο με ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, και έχοντας ως πρώτο μέλημα την επαφή μας με την φύση και τα στοιχεία της, πεζοπορούμε σε δάση και σπηλιές, κολυμπούμε στα κρυστάλλινα νερά της νότιας Κρήτης, απολαμβάνουμε γεύσεις και μυρωδιές και χαλαρώνουμε δημιουργώντας χώρο για νέες εμπειρίες.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μας, θα εισαχθούμε στον κόσμο της Yin Yoga και σε τεχνικές από αρχαίες και σύγχρονες παραδόσεις, οι οποίες θα μας προσφέρουν την εμπειρία της πλήρους χαλάρωσης, επιτρέποντας στο νου και το σώμα να ξεκουραστούν, απελευθερώνοντας τις εντάσεις τους.

Πρακτικές ενεργοποίησης του σώματος, chi Kung, βιωματικές ασκήσεις, breathwork, free body expression, mantra yoga και kirtan θα συνοδεύσουν το ταξίδι μας, καθώς θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε να παραμένουμε όλο και πιο συνδεδεμένοι στην καθημερινότητά μας με την ελεύθερή μας φύση.

Το ‘Relax and Let Go’ Retreat απευθύνεται σε κάθε Γυναίκα και Άντρα, ανεξάρτητα από ηλικία, που επιθυμεί να ανακαλύψει έναν ασφαλή τόπο μέσα και γύρω του.
Αφήνοντας την ιδέα για το ποιοι πρέπει να είμαστε, αποδεχόμαστε αυτό που πραγματικά είμαστε. Επιστρέφουμε στη ροή μας, χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε. Όλα είναι όπως είναι!

Μαρία Λεβαντίνου

Άγιος Ιωάννης

Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένα μικρό χωριό στη δυτική πλευρά της περιοχής των Σφακίων, 20 χιλιόμετρα από τη Χώρα Σφακίων. Βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής, σχεδόν κρυμμένο στις νότιες πλαγιές των δασικών Λευκών Ορέων. Λέγεται ότι πήρε το όνομά του από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, νοτιοανατολικά του χωριού, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Η περιοχή του Αγίου Ιωάννη είναι ένας υπέροχος προορισμός πεζοπορίας, ενώ είναι ιδανικός για μια σειρά από εναλλακτικές δραστηριότητες όπως η σπηλαιολογία, ορειβασία, σκι και bungee jumping.

Ξενώνας Αλώνια

Ο ξενώνας διαθέτει 7 ανεξάρτητα δωμάτια. Η απλή, αλλά υπέροχη διακόσμηση αποτελείται από χειροποίητα έπιπλα φτιαγμένα με ξύλα από την κοντινή περιοχή. Τα Αλώνια απευθύνονται σε εκείνους τους επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν την ομορφιά της απλότητας και να επιτρέψουν στους εαυτούς τους να εναρμονιστούν με τους ρυθμούς των βουνών και της άγριας ​​φύσης.

Η θρεπτική μας διατροφή

Ο Αντώνης και η Άννα θα φροντίσουν για την άνετη διαμονή μας, καθώς και για την προσφορά παραδοσιακών κρητικών πιάτων με τοπικά προϊόντα από την περιοχή. Το μοναδικό σπιτικό πρωινό τους με τοπικές λιχουδιές, καθώς και τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα είναι το επίκεντρο αυτής της υγιεινής και θρεπτικής κουζίνας.

Οι πεζοπορίες μας

Οι διαδρομές μας είναι κατάλληλες για όλους. Θα ακολουθήσουμε μονοπάτια απολαμβάνοντας το παρθένο δάσος του Αγίου Ιωάννη και το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους. Ο Αντώνης θα μας προσφέρει μια βόλτα κάθε φορά που χρειάζεται με το αγροτικό του!

Οι πρακτικές μας

Μέσα από παραδοσιακές και σύγχρονες πρακτικές γιόγκα, βιωματικές ασκήσεις, chi kung για την καλλιέργεια της ενέργειας, τεχνικές διαλογισμού και απελευθέρωσης σωματικών και συναισθηματικών εντάσεων, θεραπευτικούς ήχους και δονήσεις, την ελεύθερη και αυθόρμητη κίνηση του σώματος, και τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης, επανασυνδεόμαστε με τη φυσική μας κατάσταση. Μία κατάσταση χαλαρής ανοιχτής θέασης στο τώρα, που χαρακτηρίζεται από διαύγεια και ευχαρίστηση.

Boat, Blue, Bliss!

Και φυσικά, μια ημερήσια εκδρομή με ιδιωτικό σκάφος, σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, το νησί της Γαύδου. Η Γαύδος αποτελεί έναν μοναδικό τόπο προστατεύμένο από το NATURA 2000 για τους αμμόλοφους και τους κέδρους της.

Το νησί περιβάλλεται από θάλασσα και ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε εκεί είναι με καραβάκι. Εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, μπορεί να υπάρξει αλλαγή σχεδίων, ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή προς τις όμορφες παραλίες της Νότιας Κρήτης.

Το Retreat περιλαμβάνει

7 ημέρες ~ 6 διανυκτερεύσεις
2 φρέσκα γεύματα την ημέρα
Διδασκαλία καθημερινή
Πεζοπορίες
Επισκέψεις για χαλάρωση και απόλαυση σε μοναδικές παραλίες
Εκδρομή με σκάφος στη Γαύδο ή τα νότια παράλια ~ Ελεύθερη μέρα
Όλες οι μεταφορές από / προς τις πεζοπορικές μας διαδρομές και παραλίες

Το καθημερινό μας πρόγραμμα (δείγμα)

07.30 ~ Διδασκαλία
09.30 ~ Πρωινό
10.30 ~ Ελεύθερος χρόνος για πεζοπορία ~ εκδρομές ~ εμπειρίες
18.30 ~ Διδασκαλία
20.30 ~ Δείπνο

Για πληροφορίες...